petak, 7. listopada 2016.
Home »
» JAFFA PITA
JAFFA PITA
Evo je konacno i druga verzija jaffa pite :) Razlika je u filovima,ova verzija je meni bolja jer je pribliznija jaffa keksu,cak imam utisak kao i da jedem jaffa keks;) samo u vidu kolaca :P
Sastojci
za kore
450g brasna
100g secera
1 Prašak za pecivo Docela
150g margarina ili masti
1 jaje+100ml mleka
za cokoladni fil
350ml mleka
100g cokolade
4kasike secera
1 Puding čokolada Dolcela
125g margarina
za narandza fil
300ml Lero sirupa naranča
300ml vode + malo prehrambene narandzaste boje
2 Puding vanilin Dolcela
glazura
100g cokolade
3kasike secera
3kasike vode
50g margarina
Priprema
1.
Prvo skuvate filove :)
Za fil od narandze :
Staviti na sporet 300ml sirupa sa 200ml vode i malo prehrambene narandzaste boje da provri,u ostatak razmutiti puding pa dodati u prokuvani sok i skuvati gust fil.Ostaviti da se hladi,ali ne sme da se jako ohladi jer se nece moci mazati na kore,neka bude fil mlak.
2.
Za fil od cokolade:
Staviti oko 250ml mleka da prokuva sa secerom,u ostatak razmutiti puding i skuvati gust fil pa skloniti sa vatre i dodati cokoladu,mesati dok se ne rastopi ,u ohladjen fil umutiti margarin.
3.
Dok se filovi hlade napraviti kore :
Od mase zamesiti testo koje je mekano i nelepljivo,(drzite se sastojaka koje sam navela,ako vam kojim slucajem testo i dalje bude malo lepljivo dodajte vrlo malo brasna) podeliti na 5 jufkica.Svaku jufkicu izmeriti na vagu,treba da budu jednake moje su imale svaka po 210g.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Sto pobrasniti pa razvijati svaku jufkicu posebno velicine 20x30 cm.
Iseci pek papir velicine pleha i staviti na preokrenuti pleh,sa oklagijom lagano prebaciti testo,mozete malo sa nozem poravnati sa strane.
Peci svaku koru oko 10 minuta,cim vidite da krajevi pocinju da zute,vadite iz rerne,kora mora biti vise bela.
4.
edjati kora pa cokoladni fil,pa kora,pa narandza fil,pa kora pa cokoladni fil,kora,narandza fil kora i odgore glazura(sve sastojke otopite na laganoj vatri i premazite kolac)
Kolac ostaviti u frizider da se hladi,najbolje je da prenoci jer kore omeksaju i lepse se sece
0 komentari:
Objavi komentar