subota, 8. listopada 2016.
Home »
» LIJEPA KREMASTA TORTA
LIJEPA KREMASTA TORTA
U stvari sam uzela recept moje Dušicine torte i malo ga čokoladirala :) Ispala je stvarno fina, fina torta, tako kažu.
Sastojci
Biskvit
7 jaja
150 g šećera
100 g maslaca
80 g brašna
100 g kokosa
2 žlice kakaa
2 žlice pekmeza (ja sam koristila domaći, miješani)
1 vrećica praška za pecivo
Fil čokoladni
1/2 l mlijeka
1 vrećica pudinga okusa čokolade
2 žlice oštrog brašna
5 žlica šećera
150 g maslaca
100 g mliječne čokolade
1-2 žlice izrađenog slatkog vrhnja
2 vrećice vanilin-šećera - 1 može biti bourbon
Fil od sira i kokosa
1/2 l slatkog vrhnja
70 g kokosa
250 g posne skute ili mascarponea
10-ak rafaelo kuglica
Još potrebno:
2 dl kokosovog mlijeka
1 vrećica vanilin šećera
2 dl slatkog vrhnja
150 g mlječne čokolade
Priprema
1.
Izraditi snijeg od bjeljanjaka.
Potom izdraditi žumanjke, šećer i maslac, dodati sve ostale sastojke, lagano promiješati. Na kraju dodati snijeg od bjeljanjaka i izmiješati kuhačom, neka ostane pjenasto. Peći u kalupu 26 na 180 stupnjeva, 15-ak minuta - provjeravati čačkalicom, nemojte da se prepeče...
2.
Hladan biskvit prerezati na dva dijela.
3.
Za prvu kremu: Od pola litre mlijeka uzeti 150 ml, ostalo staviti da zakuha. Umutiti prašak za puding, brašno, šećer i vanilin šećer s tih 150 ml mlijeka i ukuhati u ostalo mlijeko. U vrelu kremu dodati čokoladu izlomljenu na kockice a kasnije, u ohlađenu, ali ne prehlađenu kremu dodati maslac, pa izraditi. Onda dodati i izrađeno slatko vrhnje i još izmiješati.
4.
Za drugu kremu: Izraditi slatko vrhnje, dodati sir, vanilin šećer i kokos. Izmiješati. Potom dodati rafaello kuglice isjeckane na komadiće. Sve opet izmiješati.
5.
Ugrijati slatko vrhnje i u njega staviti natrganu čokoladu. Miješati da se sjedini.
Na tacnu staviti obruč za tortu. Na dno polovicu biskvita. Biskvit namočiti s toplim kokosovim mlijekom u kojem smo otopili vanilin šećer. Staviti polovicu bijele kreme, malo manje od polovice čokolade otopljene u slatkom vrnju i polovicu čokoladne kreme.
Opet staviti biskvit, natopiti ga kokosovim mlijekom, staviti bijeli pa čokoladni fil i sve zaliti ostatkom čokolade i slatkog vrhnja.
6.
Tortu staviti na hlađenje. Ohlađenu omazati slatkim vrhnjem i posuti kokosom. Ukrasiti slatkim vrhnjem, rafaello kuglicama... čokoladom.... po želji
Posluživanje
Preostaje samo uživanje
0 komentari:
Objavi komentar