utorak, 4. listopada 2016.

PERFE KOCKE SA KESTENOM MENI OMILJENA POSLASTICA


Načiniti uspio parfe nekad se držalo velikim umijećem. Kremu pripremljenu od tučene smjese s jaja, tučenoga slatkog vrhnja i dodataka, danas je jednostavno pripremiti s Dolcelinim izborom parfe krema.

Sastojci
1 gotova biskvitna podloga
Za kremu:
½ vrećice Parfe kreme Dolcela
200 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
150 g kuhanoga propasiranog kestena
60 g maslaca
2-3 žlice mljevenih oraha
1 Vanilin šećer Dolcela
1 žlica ruma
Za čokoladnu glazuru:
125 g margarina
1 žlica ulja
250 g čokolade za kuhanje

Priprema
1.
Vanilin šećer i 3 žlice vode prokuhajte, maknite s vatre, dodajte maslac narezan na listiće i miješajte da se otopi. Sve umiješajte u propasirani kesten.
2.
U visoku posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 200 ml slatkog vrhnja, prašak za parfe kremu i miješajte električnom mješalicom oko 3 minute. Umiješajte pripremljeni kesten, rum i orahe.
3.
Kremu istresite na biskvitnu podlogu, koju ste prethodno poprskali s malo ruma.
4.
Kolač stavite u hladnjak neka očvrsne.
5.
Za to vrijeme pripremite čokoladnu glazuru. Margarin kuhajte na laganoj vatri dok iz njega ne ispari voda, odnosno dok se na površini ne prestanu stvarati mjehurići. Kuhani margarin maknite s vatre, dodajte ulje i ostavite stajati barem 2-3 minute kako bi se slegao talog.
6.
U drugoj posudi razlomite čokoladu i u nju lagano dodajite otopljeni margarin miješajući metlicom za snijeg sve dok ne dobijete glatku jednoličnu masu.

Posluživanje
Kolač izrežite na kocke i ukrasite.

Savjet
Samu parfe kremu s kestenom možete poslužiti u čašama ukrašenu Šlag pjenom Dolcela.

0 komentari:

Objavi komentar