srijeda, 5. listopada 2016.

PRHKE ŠTRUDLICE SA NADJEVOM OD MERMELADE I ORAHA



Jedan stari recept i uvijek dragi , imamo ga pod nazivom baskotinici sa marmeladom , ali neznam zbog cega , jer su vise strudlice od prhkog tijesta . Od ove smjese dobiju se tri strudlice , a mogu se raditi i sa razlicitom marmeladom tako da svaka strudlica bude drugacijeg okusa .

Sastojci
Tijesto
350 g brasna
100 g maslaca
150 g secera
3-4 zlice mlijeka
2 jaja
1 prasak za pecivo
1 vanilija
1 limun ( korica )
prstohvat soli
Nadjev
razlicite marmelade
razlicito suho ili kandirano voce
sjeckani orasi
secer u prahu za posipanje

Priprema
1.
Od svih sastojaka umijesi srednje meko tijesto  , koje se ne lijepi i koje je dooljno fleksibilno da se moze razvlaciti . Ako ti se cini da je malo tvrdje dodaj jos zlicu dvije mlijeka . Tijesto podijeli na tri jednaka dijela .
2.
Svaki dio razvuci tanko u pravokutnik duzine tvog pleha od pecnice . Razvuceno tijesto premazi marmeladom , te pospi suhim - kandiranim vocem i sjeckanim orasima . Ja sam kombinirala marmeladu od brusnica sa suhim brusnicama , marmeladu od mandarina sa kandiranim koricama citrusa i marmeladu od marelica sa suhim marelicama .
3.
Strudlice cvrsto urolaj i slozi na pleh oblozen papirom za pecenje . Peci u zagrijanoj pecici na 180 stupnjeva oko 20 - 30 min , dok lijepo ne porumene . Neke ce mozda ispucati malo , ali to je u redu i to ovisi o gustoci marmelade , sto je gusca to ce manje pucati .
4.
Pecene strudlice izvadi iz peci i pusti neka se hlade 10-tak min na plehu , paih tek onda prebaci na resetku za hladjenje . Hladne pospi secerom u prahu i rezi na snitice debljine 1,1/2 - 2 cm .
5.
Najbolje pasu uz salicu kave ili caja .

0 komentari:

Objavi komentar