ponedjeljak, 13. veljače 2017.

Prevrnuti kolač-Torta od jabuka

Image result for Prevrnuti kolač-Torta od jabuka
Zaista je to jedan brz,lagan i ukusan recept.

Neznam da li bih ga mogla svrstati u Vojvodjanski,ali zasigurno spada u dezerte nase kujne,sa raznim dodacima i varijacijama.

Ova torta je napravljena od pola mere za kolač.
Ja ovaj kolac pravim sa celim jabukama.S tim sto ih ocistim i izdubim,pa punim sa secerom orasima i suvim grozdjem.Ako vamje lakse ,ociscene jabuke mozete preseci na pola i puniti samo kriske odozdo.

Za meru od 6 jaja i 15 srednjih jabuka ,potrebno je jos:
oko 70 gr. oraha
6 kasika secera
6 kasika brasna


1 prasak za pecivo
2 kesice slaga

Punjenje:
secer,mleveni orasi i suvo grozdje,ili neko drugo suvo voce.

Priprema:
Jabuke oguliti,prepoloviti i ocistiti od semena,ili izdubiti i ocistiti od semena. Zatim redjati u uljem podmazan pleh.Redjajte jednu polovinu do druge okrenute ociscenim delom ka gore,ili jednu do druge. U udubljenja sipati po malo secera a preko svega mlevene orahe i po koje zrno suvog grozdja.
Staviti u zagrejanu rernu na 180* da se pece nekih 10-tak minuta. Dok se jabuke peku umutimo koru od jaja,secera ,brasna,oraha i praska za pecivo Na pecene jabuke sipamo masu i rasporedimo je ravnomerno da se sve pokrije. Vratimo u rernu i pecemo jos nekih pola sata tj kad naraste testo i dobije lepu rumenu boju. Moze se proveriti i cackalicom dali je testo peceno. Kolac prevrnemo na desertni tanjir,ostavimo da se ohladi i tada ga prekrijemo slagom ili slatkom pavlakom. Odlicno izgleda i ako ga pravite u okruglom plehu,tada koristite pola mere svega navedenog.
Image result for Prevrnuti kolač-Torta od jabuka
Related image

0 komentari:

Objavi komentar