utorak, 14. veljače 2017.

Šarene kiflice sa kokosom


Sastojci:
40 gr svežeg kvasca
800 gr brašna
4 kašike šećera
200 ml mleka


200 gr putera
2 jaja
1 vanilin šećer
3 kašike kakaoa
čokolada, eurokrem ili dzem za punjenje
100 gr kokosa za valjanje

Sirup:
150 gr šećera
200 ml vode
ekstrakt ruma po želji

Priprema:
Pomešati kvasac i šećer pa naliti toplo mleko pa ostaviti dok ne nabubri, 10 minuta. U drugu posudu staviti brašno, 3 kašike šećera, vanilin šećer i umućena jaja. Dodajte toj masi nadošao kvasac, promešajte i dodajte otopljen i prohladjen puter. Umesite mekano i glatko testo. Testo podelite na 2 dela, pa u jedan deo dodajte kakao i izmesite. Ostavite oba testa da kisnu 40 minuta. Kad nakisnu podelite svaki na 4 loptice. Spajajte po dve, jednu braon i jednu žutu i razvlačite u krug, po vašoj je želji koja će boja biti dole a koja gore. Isecite trouglove, stavite punjenje i uvijte. Poslažite u pleh i pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dve dok ne počnu lagano da rumene. Izvadite kiflice pa skuvajte sirup. Prokuvati vodu i šećer, da vri 2 – 3 minute pa skloniti. Svaku kiflicu uvaljati u sirup pa u kokos i slagati na tacnu.

0 komentari:

Objavi komentar