ponedjeljak, 20. veljače 2017.

Sultanova slatka sarma

Fotografija Torte i Kolači - Recepti.
Sastojci:
Za puding:
1 litar mlijeka
2 kašike kakaoa


1,5 fildžan nišeste/ gustina ili mala šoljica
1 fildžan brašna
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
50 grama margarina

Kokos:
1 čaša mlijeka
1 šlag krema za kolače

Priprema:
Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer i margarin. Miješati dok se margarin ne istopi.
Tepsiju posuti sa kokosom (što više to bolje) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižider 30 minuta. Šlag kremu izmutiti sa mlijekom i kada izvadite kolač iz frižidera premazati šlag kremom. Ponovo vratiti u frižider na 1 sat. Rezati na pravougaonike i nožem polahko urolati.
Fotografija Torte i Kolači - Recepti.
Fotografija Torte i Kolači - Recepti.

0 komentari:

Objavi komentar