subota, 8. listopada 2016.

BRZA BANANA TORTA

Brza banana torta21
Ime joj savršeno odgovara jer je njena priprema jednostavna i brza. Peče se samo biskvit a krema miksa i spremna je za uživanje. Torta je kombinacija meni najboljeg recepta za čokoladni biskvit (sočnog ali ne preteškog) i kreme iz recepta za tortu Bačoko.

Sastojci
2 šalice brašna
1 žlićica soli
1 žlićica praška za pecivo
2 žlićice sode bikarbone
2 žlice kakaa
3 žlice Nesquicka
2 šalice šećera
1/2 šalica ulja
1/2 šalice kiselog vrhnja
1/2 šalice kuhane crne kave
1 šalica mlijeka
2 jaja
1 vanilin šećer
Za kremu
500 g oguljenih banana
1 žlica ruma
200 g čokolade
200 ml Dolcela 5+ šlaga

Priprema
1.
Prosijte suhe sastojke u jednu zdjelu ( brašno, sol, sodu bikarbonu, pecilni prašak, kakao i Nesguick). U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, kiselo vrhnje (može i tekući jogurt), ulje, kavu i šećer. Dodajte suhe sastojke i dobro izmješajte pjenjačom da se sastojci povežu. Ulijte smjesu u kalup (26) obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C (180 °C = 356 °F) (180 °C (180 °C = 356 °F) = 356 °F (356 °F = 180 °C)) (180 °C (180 °C = 356 °F) (180 °C (180 °C = 356 °F) = 356 °F (356 °F = 180 °C)) = 356 °F (356 °F = 180 °C) (356 °F (356 °F = 180 °C) = 180 °C (180 °C = 356 °F))) 35-45 min. Probajte sa čačkalicom da li je pečeno u sredini. Ostavite da se potpuno ohladi i prerežite dva puta tako da dobijete tri jednake kore. Ako vam se napravi kupola na vrhu, nju poravnajte i odstranite (pojedite :)).
2.
Otopite čokoladu na pari i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Zgnječite banane (najbolje sa štapnim mikserom jer će onda krema biti glatka), dodajte rum i otopljenu čokoladu. Čvrsto istucite šlag (meni najbolji je Dolcela 5+) i pomješajte sa kremom.
3.
Tortu slažite tako da vam prva bude najviša kora i nju preokrenite naopačke. Popršćite ju mlijekom da bude još sočnije te premažite kremom. Na vrh neka vam dođe najdonja kora i nju također preokrenite. Premažite cijelu tortu kremom i ukrasite po želji. Ja sam ovdje napravila merengue koji sam spalila sa malim plamenikom i posula kakaom.

0 komentari:

Objavi komentar