četvrtak, 6. listopada 2016.
Home »
» LIJEVANA MAĐARICA
LIJEVANA MAĐARICA
Kao što sam naziv kaže ovo je mađarica kojoj se kore lijevaju.Dakle nema razvlačenja što sam postupak pripreme olakšava.Prvi put radim mađaricu na ovaj način i jako sam zadovoljna.Recept sam dobila od Ivančice i ovim putem joj zahvaljujem.
Sastojci
200g maslaca
1kg brašna(pola oštro pola glatko)
1 prašak za pecivo
400ml kiselog vrhnja
400ml čvrstog jogurta
4 jaja
350g šećera
fil
1500 ml mlijeka
10 žlica šećera
8 velikih žlica brašna
4 velike žlice gustina
300g čokolade za kuhanje
250g maslaca
glazura
200g čokolade
6 žlica ulja
Priprema
1.
izmiksajte šećer,omekšani maslac,jaja,vrhnje,brašno koje ste prosijali sa praškom za pecivo i na kraju jogurt
2.
KORE:od ove količine bi trebalo ispasti od 5-10 kora ovisno o vašoj ruci i o tome koliko želite tanke kore.Ja sam izvukla 6 komada, tijesto je bilo podatno žao mi je što nisam još tanje i više kora.
3.
Kore pečete u najvećoj tepsiji od pećnice.
dno obavezno premažite sa malo masnoće da fiksirate masni papir da vam se prilikom izljevanja i premazivanja kora ne pomiče
4.
Dakle uz rub stavite po dvije kaciole tijesta i špatulicom u laganom sloju premažite po masnom papiru.Kore pecite na 180 stupnjeva od 10-15 minuta(ja sam pekla 12 a čini mi se da sam trebala još malo).Prvi put sam radila ovu mađaricu pa nisam znala kako će se ponašati tijesto.Kada ispečete kore ni slučajno ne odljepljujte sa papira.
5.
FIL:U litri mlijeka ukuhajte šećer.Brašno,gustin izmješajte u ostatku mlijeka.Kada je mlijeko prokuhalo povežite skupa i miksajte mikserom dok se dobro ne ukuha krema.U vruću kremu dodajte čokoladu,dobro izmježajte zatim i maslac.Dakle sve ovo u vruću kremu
6.
FILOVANJE:Koru stavite na podlogu na kojoj ćete filovati i odljepite papir.Zatim kremu pa koru pritisnite lagano i tek sada osljepite papir...itd
Dakle još vruću ili toplu kremu premazujete.Zadnju koru ne premazujete.Znači ako imate 6 kora 5 je slojeva kreme.Pustite da se sve skupa malo stisne i ohladi,na kraju prelijte čokoladnom glazurom
7.
Mađaricu izrezujem malim tankim nožićem bez zubaca.Najprije umoČim u vrelu vodu(nek se nož dobro ugrije) obrišem nož pa crtu po crtu
8.
I na kraju da kažem okus nije isti kao u klasične mađarice,kore su slične koezinstencije ali se osjeti ovaj jogurt u korama.Jako zanimljiva i ukusna mađarica.
Glazura je po receptu od Godive i po meni najbolja posebno za mađaricu,lako je maziva,u jako tankom sloju je možete preliti ma predobra.
0 komentari:
Objavi komentar