subota, 8. listopada 2016.

NJEMAČKI SLANI KOLAČ


U susret Oktoberfestu jedan fina grickalica.Cure ako ima recept vicite!!!

Sastojci  
Tijesto:
275g brašna
50g maslaca/masti
1/2 kesice Kvasac instant Dolcela
1/2žličice šećera
200ml mlakog mlijeka
sol
Preljev:
2 jaja
1 puna žlica brašna/ako je prerijetko vrhnje i malo više
200ml kiselog vrhnja 12%
100ml vrhnja za kuhanje/lidl/jer je gusto
1žlica nasjeckanog vlasca
oko 1 žlice sjemenki kima
sol

Priprema
1.
U posudu stavite brasno pa ga pomijesajte sa solju.Naribajte maslac po brasnu i lagano promijesajte.
U sredini brasna napravite rupicu stavite u sredinu kvasac ,secer pa dodavajuci toplo mlijeko zamijesite tijesto.
Pustite da se dize nekih 30-45 min..Tijesto razvaljajte na protvan koji ste lagono  mnamastili i posuli brasnom ili koristite papir za pecenje.
2.
Preljev:
U posudu dodajte kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje ,sol,jaja,brasno i sitno nasjeckani vlasac.
Sve dobro zamutite metlicom.
3.
Razvaljaljano tijesto premazite nadjevom.Pospite kimom.
Pecite u zagrijanoj pecnici na 220C/20 min dok ne dobije finu zlatastu boju .

Posluživanje
Servirajte uz dobro rashladeno bijelo vino ili naravno pivo.

0 komentari:

Objavi komentar