subota, 8. listopada 2016.
Home »
» SOČNA FERRRERO TORTA
SOČNA FERRRERO TORTA
Najsočnija čokoladna torta koju sam ikada probala. Jednostavna za pripremu, uspjet će svima i zadovoljit će svačije nepce. Intenzivan okus Linolade i prženih lješnjaka neće vas ostaviti ravnodušnima. Okusom jako podsjeća na Ferrero kuglicu.
Sastojci
Sastojci za 1 biskvitnu koru:
6 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica kakao praha
1 žličica praška za pecivo Docela
1 cijelo jaje
5 žlica šećera
7 žlica mlijeka
Sastojci za kremu:
500 ml mlijeka
6 žlica šećera
150 g Lino lade nougat ili duo
150 g prženih lješnjaka
125 g maslaca
Sastojci za ukrašavanje:
1 Šlag krema čokolada Dolcela
Priprema
Priprema biskvita:
1.
Pećnicu upaliti na 200 C i ostaviti da se grije. Kalup promjera 20 cm obložiti papirom za pečenje.
2.
Zajedno prosijati oštro brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Mlijeko si pripremite u jednoj šalici.
3.
Na najjačoj brzini izmiksati jaje sa šećerom, postepeno dodavati mlijeko, smanjiti brzinu miksera pa dodati prosijane suhe sastojke odjednom. Izmiksati samo kratko da se spoji.
4.
Izliti smjesu u kalup, peći oko 15 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe suha.
5.
Dok se jedna kora peče, pripremite drugu.
6.
Ohlađene kore prerežite po pola pomoću rebrastog noža, tako da imate 4 sloja biskvita.
Priprema kreme:
1.
Zakuhajte mlijeko sa šećerom, pa mu dodajte ostale sastojke. Kuhajte još nekoliko minuta dok ne prokuha. Krema će biti skroz tekuća, to tako treba. Biskvit će ju upiti i torta će biti sočna.
2.
Kremu si rasporedite na 4 dijela u šalice ili posudice kako bi si olakšali koliko kreme ide po biskvitu, ako ste dobri u mjerama od oka, ovaj dio preskočite.
Slaganje torte:
1.
U kalup stavite 1 biskvit, zalijte ga vrućom kremom, stavite drugi biskvit, zalijte kremom i tako dok ne potrošite svu kremu i biskvite.
2.
Ostavite tortu da se hladi nekoliko sati ili preko noći.
3.
Ukrasite po želji. Ja sam svoju ukrasila s gotovom Dolcelinom šlag kremom koju je potrebno samo izmiksati s malo mlijeka. Odlična je, okus joj je poput sladoleda.
Posluživanje
Ovu tortu možete peći i u kalupu od 24 cm, tada samo poduplajte sastojke.
Ukoliko nemate gotove pržene lješnjake, možete ih pripremiti tako da upalite pećnicu na 180C, položite očišćene lješnjake u tesiju, pecite ih oko 15 minuta u zagrijanoj pećnici. Oljuštite ih od kožice pomoću krpe, pa ih sameljite u grubo.
0 komentari:
Objavi komentar